«Галичанка» двічі переграла «Реал» в рамках 3 туру гандбольної Суперліги

У третьому турі жіночої гандбольної Суперліги миколаївському «Реалу» протистояла досвідчена львівська «Галичанка». 

Стартові хвилини розпочалися з атакувальних дій гостей, Бабій мала можливість відкривати рахунок, але переграти Вікторію Салтонюк третьому номеру миколаївського Реала не вдалося. Тим часом галичанки взяли ініціативу на себе і все ж таки забили суперницям, але відповідь не забарилася. Капітан Реала та кращий снайпер минулого сезону чемпіонату України Світлана Аксьонова реалізує семиметровий. 1:1

Команди під час першої половини гри продемонстрували швидкий та динамічний темп, визначити фаворита поєдинку було майже неможливо, адже суперниці грали м’яч в м’яч.

На перерву Галичанка пішла з мінімальною перевагою +1, та вже після неї Аксьонова без вагань встановила командний парітет 14:14.

Друга 30-хвилинка стала справжнім випробуванням для захисту Реала. Головне завдання полягало в тому, аби не дати можливості суперницям піти у гольовий відрив, що у підсумку і сталося. Львів’янки здобули комфортну перевагу спочатку в три, а згодом в п’ять балів, яку їм зрештою вдалося зберегти до фінального свистка. 34:29

4 жовтня, 3 тур(перший матч) : Галичанка- Реал – 34:29 (14:13)

Галичанка: Наталія Савчин 12, Анастасія Мелекесцева 7, Наталія Шипляк 4, Діана Дмитришин 3, Катерина Козак 2, Юлія Головко 2, Мар’яна Маркевич 1, Христина Майкут 1, Анастасія Баранович 1, Тетяна Поляк 1.
 
Реал: Світлана Аксьонова 10, Христина Бабій 5, Владислава Слободян 4, Лілія Рябокінь 4, Дарина Каганець 3, Катерина Ткаченко 1, Катерина Тримпол 2.
 
Початок матчу-відповіді однозначно варто записати в актив миколаївок. Реалізувавши вихід один на один граючий тренер Реала Дар’я Коганець відкрила рахунок у другій зустрічі, продовжили пробивати володіння Салтонюк Аксьонова, Ситенька, Рябокінь та Бабій.  Галичанка мала неабиякі прогалини у обороні, що змусило Тетяну Штефан внести корективи у гру своїх підопічних. Своєчасні тренерські настанови таки спрацювали, адже з -3-х Галичанці вдалося відігратися до + 7.
 
 
Весь другий тайм Реал був у статусі наздоганяючої команди із відчутними проблемами у захисті. Не можна залишити без уваги й той факт, що миколаївська команда влітку лишилася основного воротаря, так само як і польових гравців основи, що значно скоротило можливості ротації.
 
У підсумку, Галичанка повторивши долю попереднього поєдинку зберегла власну перевагу та довела гру в рамках третього туру жіночої гандбольної Суперліги до переможного кінця.
 
5 жовтня, 3 тур (другий матч):  Галичанка- Реал – 39:20 (18:11)
 
Автор: Еліна Слюсаренко
Фото: Роман Шарій
 
 
 

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)